Gyerekkorunk mesehősei – 60 éves a TV Maci 😊

márc 18, 2023 | Bábjátékok

A mai gyerekekhez hasonlóan mi is a televízióból kaptuk a meséket, amelyeken nagyon jól tudtunk akkoriban szórakozni. A rajzfilmek előtt gyakran bábfilmekkel várt minket a TV keddtől vasárnapig. A hétköznapokon közvetlenül az esti torna után megjelent a TV Maci a képernyőn és mi boldogan vártuk kedvenc mesénk új részét.
A hétvégéken különböző matiné műsorokkal szórakoztattak bennünket, ami nagyban megkönnyítette szüleink életét és a vasárnapi ebéd elkészítését is.

A szignál, amit mi minden este annyira vártunk. Igyekeztünk a leckével elkészülni a megadott időre (19.15), hogy éppen a Kisvakond vagy Rumcájsz legújabb kalandjait nézhessük.

Először 1963. április 15-én jelent meg mindannyiunk szeretett TV Macija az MTV-n, ami az Esti mese szignálfilmje volt. Ám hivatalosan október 23-án van a születésnapja, ami valójában Bálint Ágnes születésnapja, aki az Esti mese szignálfilmjének eredeti forgatókönyvét írta, illetve a maci karakterét is ő találta ki. A bábfigurát pedig Szabó László iparművész készítette.