Oldal kiválasztása

SPAR Budapest Maraton

A SPAR Budapest Maraton Fesztivál az ország egyik legnépszerűbb szabadidősport-eseménye.Budapest első számú őszi futóünnepére a klasszikus maratonisták mellett a rövidebb távok futóit is örömmel várják, sőt azokat az egyéni indulókat, baráti társaságokat és családokat is, akik talán életükben először kóstolnak bele egy ilyen esemény hangulatába. Szurkolóként se maradj otthon, kell a hangod, kell a tapsod!

https://sportnaptar.hu/37-spar-budapest-maraton-fesztival_69A5A8A6D0122908?_return=/from=2022.10.02.;page=3

A mozgás egyszerre edzi a testet és a lelket

A mozgás egyszerre edzi a testet és a lelket

Alkalmazkodóképesség és nyugalom: elsősorban ezeket a tulajdonságokat köszönheti profi sportolói pályafutásának Bartók Csaba, a Tisza Volán SC sportigazgatója. Az egykori 75-szörös magyar válogatott kézilabdázó volt őszi, egészséges életmódot népszerűsítő rendezvénysorozatunk vendége, akiről számos érdekesség kiderült, például az, hogy mikor volt a kezében utoljára kézilabda. 

A jó hangulatú beszélgetésnek már az elején megtudtuk: a legendás balátlövő annak ellenére sem szakadt el a sportágától, hogy 2005-ben befejezte a versenysportot. A korábban többszörös magyar bajnok és egyszeres spanyol bajnok, többszörös kupagyőztes játékos, aki a magyar válogatott színeiben 230 gót lőtt, ma egyrészt az utánpótlás nevelésben vesz részt, másrészt fia, Donát profi pályafutása révén is kapcsolatban maradt a kézilabdával. 

-Bármilyen cipőben, vagy akár mezítláb, ha úgy adódott füvön, máskor salakos pályán, öltöző híján a Küküllő pár fokos vizében „zuhanyozva”, de folyton sportoltunk – mondta, ezzel erősítve mindenkiben, hogy a szándék az elsődleges és nem a körülmények, ha mozogni szeretnénk.

Profi pályafutásának egyik torokszorító élménye volt, amikor először léphetett a magyar válogatott mezében pályára, ám a versenyzéssel telt csaknem két évtized alatt számos felemelő pillanatban volt része. 

Bartók Csaba elárulta, nem volt könnyű megélni azt az időszakot, amikor befejezte a profi sportpályafutását, de a családja mellette állt. Bár felesége sosem sportolt, gyermekeik viszont mindketten magas színvonalon űzik választott sportágukat – mert a Bartók családban természetes, hogy a sportszeretet apáról fiúra száll. Csaba fia sportlövő, Donát pedig jelenleg svájc élvonalbeli csapatánál kézilabdázik. 

Az egykori élsportoló az életmódváltásról szólva kiemelte: nem véletlenül szól úgy a mondás, hogy Ép testben ép lélek, mert a sport, a rendszeres mozgás nemes és hasznos tulajdonságokat tud kialakítani az emberben. Arra buzdította a Café Radnóti közönségét, hogy legyenek bátrak vállalni az ezzel kapcsolatos fáradtságot, mert rövid időn belül érezni fogják ennek fizikai és mentális előnyeit. 

Az Életmódváltásért a Dél-Alföldön Egyesület szervezésében a következő esemény október 12-én lesz, ahol Dr. Szepes Zoltán gasztroenterológussal beszélgetünk az életmódváltással összefüggésben. 

Elstartoltak az őszi rendezvények


Szuper délutánnal kezdődött az Életmódváltásért a Dél-Alföldön Egyesület őszi rendezvénysorozata.

Egy tartalmas kvízjátékkal leptük meg a Café Radnóti többnyire egyetemistákból álló közönségét. Mi másról is szólhatott volna a kérdéssor, mint az életmódváltásról.  Érdemes volt bekapcsolódni a játékba, mert a szervezők jóvoltából egy tízezer forint értékű ajándékcsomagot lehetett nyerni, sőt a program végén még egy egészséges uzsonnára is vendégül láttuk a résztvevőket.

Persze nemcsak a jutalomért érte meg csatlakozni, hanem egy csomó érdekes és fontos információért is, amely szakértő vendégünk, Kincses Boglárka, és a rendezvény háziasszonya, Varga Márta jóvoltából hangzott el. Bogi, aki „civilben” a földrajztudományok doktora, jelenleg edzőként tevékenykedik. A beszélgetés során kiválóan igazolta, hogy irigylésre méltó tudással rendelkezik az egészséges életmóddal kapcsolatban is.  

Mindenkit meggyőzött, ahogyan a változás legfontosabb pilléreiről beszélt. Többek között azt hangsúlyozta, hogy egy rövidtávú diéta helyett a megoldást az életmódváltás jelenti, melynek során úgy lehet elérni a kitűzött célt, hogy a szervezettől nem vonjuk meg a szükséges táplálékot, ugyanakkor rendszeres mozgással több energiát használunk fel.

És ezt a döntést bármely életkorban meg lehet hozni! Bogi még arra is rá tudott venni néhány résztvevőt a közönség soraiból, hogy egy kicsit átmozgassák magukat a  Café kellős közepén! 

Folytatás jövő héten, szeptember 29-én délután 4-kor, ugyanitt. A vendégünk Bartók Csaba, egykori magyar válogatott kézilabdázó, akit aktív sportolói múltjáról és jelenlegi jó kondíciójának titkairól faggatunk.

Ne maradj le róla! 

Aerobic Bogival

Kedves egészséges életmód iránt érdeklődő!

Szeretettel várunk Téged a következő rendezvényünkre, ahol a sport és a játék lesz a középpontban!

Kvíz (15:30) – Az egészség jegyében összeállítottunk egy kérdéssort. A fődíjat 🏆 az a résztvevő fogja nyerni, aki a legtökéletesebben tölti ki a kvízt!

Aerobic Bogival (16:00) – A Radnóti kávézó előtt, a Göncz Árpád sétányon egy közös aerobicra invitálunk Titeket, ahol a legaktívabb résztvevőknek apró 🎁 ajándékokkal kedveskedünk!

Gyere és tölts velünk egy egészséges délutánt! 💜

Helyszín: Szeged, Egyetem u. 2. (Cafe Radnóti)

Kezdés: 15:30