Nyári programajánló:

jún 3, 2023 | Életmód

Teljessé vált a Balatoni Bringakör


A Balatoni kerékpárút a Balaton körül húzódik, általa kerülhető meg a tó kerékpárral, ezért Balatoni bringakörútnak is nevezik, amely több kiegészítőszakasszal rendelkezik.

A Balatoni kerékpárút néhol kiépített kerékpárút, máshol kerékpározásra is alkalmas közútból áll, melynek teljes hossza 205 km. A Balatoni kerékpárút alapvetően a Balaton partját követi, néhol közel hozzá, máskor távolabb.

2023. április 18-án Nagy Bálint és Révész Máriusz államtitkárok adták át a legutolsó szakaszt Balatonrendesnél.

Az elmúlt öt évben a 205 kilométeres balatoni bringakör több mint a fele megújult, közel 6 milliárd forint értékben. Ezzel a mostani két kilométeres szakasszal kibővült, körbe ért a balatoni bringakörút. Ez azért is nagyon fontos a balatoni térségében, mert egyre népszerűbb a kerékpározás turisztikai szempontból.

– Végre eljött ez a pillanat, Balatonrendesnél elkészült a kerékpárút. Sokan nem tudják, de ennek a két kilométeres szakasznak az a fontossága, hogy itt megszakadt a kerékpárút, és ezen a szakaszon ki kellett menni a főútra a bringásoknak. Nem volt könnyű, amire ez összejött. Itt egy gyönyörű szép erdő van a vasútnak az oldalán a Balaton felé. Két évig tartott a környezetvédelmi hatástanulmány elkészítése, de végül minden rendben lett. Sok küzdelem után eljutottunk oda, hogy ez a két kilométer nagyjából 500 millió forint értékben elkészült -mondta Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár.