Probléma vagy lehetőség?

szept 25, 2022 | Életmód

Mindenki életében nap mint nap felmerülnek problémák, amelyeket meg kell oldani. Vannak kisebbek, és léteznek nagyobb problémák is. Egy azonban biztos, ezek nemcsak gondot, nehézséget és fejtörést jelentenek, hanem lehetőségeket is.

Amikor szembesülsz egy nehézséggel vagy feladattal, két lehetőséged máris adódik. Az első, hogy hatalmas gondként éled meg és szinte megoldhatatlannak tűnik a helyzet. Ilyenkor kicsinek, erőtlennek, szomorúnak érezheted magad, és ráadásul még azt is gondolhatod, hogy egyedül vagy. A másik lehetőség, hogy a helyzetet egy megoldandó feladatként kezeled. Átgondolod, hogy mik a megoldás felé vezető lépések, mennyi időd van rá, mi az, amit egyedül is meg tudsz oldani belőle, és hol lehet szükséged segítségre. Ettől úgy fogod érezni, hogy kézben tartod a helyzetet, és így könnyebben ugrasz neki a feladatnak.

Készíts tehát egy jó tervet és valósítsd meg! A lényeg, hogy ne ijedj meg a feladattól. Minden problémára van megoldás, és ha megtalálod – akár egyedül, akár segítséggel – a megfelelőt, akkor sokat tanulhatsz önmagadról is. Minden megoldott feladattal okosabb, tapasztaltabb, magabiztosabb leszel, így egyre nehezebb problémákat is képes leszel megoldani. Ezáltal pedig előbb-utóbb ezek a nehéznek tűnő helyzetek legyőzhető kihívássá válnak, amelyeknek a megoldása akár örömet is okozhat.

Forrás: https://www.okosdoboz.hu/video?id=238&select_osztaly_search=8&selectedView=0&isDashboard=False&isTarsasKapcsolatok=True